Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Kućni red

 

Dragi gosti, dobrodošli u Šimune i naše apartmane.

Kako bismo Vam osigurali ugodan boravak i otklonili moguće nesporazume molimo da se upoznate s kućnim redom. Prilikom potvrde rezervacije podrazumijeva se da ste s njime upoznati i suglasni, te da ćete ga se u potpunosti pridržavati. Nepridržavanje pravilnika kućnog reda može rezultirati otkazom rezervacije, te naplatom pune cijene boravka bez obzira na raniji prisilni odlazak.

Minimalan boravak za svaki apartman je tri noći, osim ako drugačije nije naznačeno. Za posebne događaje (kao što su Nova godina), minimalan boravak može biti produžen. Kod dolaska u apartman gosti predaju domaćinu osobne dokumente za sve osobe zbog prijave (putovnice ili osobne iskaznice) i plaćaju ostatak svote za smještaj. Osobni dokumenti Vam moraju biti vraćeni unutar 24 sata.

Gosti se zadužuju ključem apartmana koji mogu zadržati do završetka boravka u apartmanu. Domaćin Vam stoji na usluzi tijekom Vašeg boravka za sve informacije i pomoć koju trebate. Predlažemo Vam da primjedbe na kvalitetu smještaja odmah javite domaćinu.

Gosti su odgovorni za red i čistoću smještaja, te su isti obavezni održavati. Domaćin nije dužan čistiti i spremati za vrijeme boravka gostiju, ni odnositi smeće iz smještajnih jedinica. Mole se gosti da ne prljaju zidove i ne ubijaju komarce na zidovima. U slučaju prljanja, bit će im naplaćeno bojanje cijele prostorije. Domaćin će Vam promijeniti posteljinu svakih 7 dana. Domaćin nema obavezu dati gostima ručnike, kuhinjske krpe, toaletni papir, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i pranje suđa, ležaljke ni suncobrane. Domaćin nije obavezan niti odgovoran za organiziranje slobodnog vremena i animaciju gosta.

Gosti su dužni sami brinuti se za svoje stvari i dragocjenosti ostavljene u smještajnim jedinicama i vlasnik ne odgovara za eventualni nestanak istih. Kada izlazite van iz apartmana obavezno zaključavajte vrata i prozore.
Domaćin nema pravo u odsutnosti gosta ulaziti u iznajmljeni apartman. Iznimku predstavljaju osobite okolnosti u kojim je neophodno ući unutra radi sprječavanja nastanka moguće štete ili opasnosti. O svom ulasku vlasnik je dužan izvijestiti goste u prvom slijedećem kontaktu. U slučaju opravdane sumnje domaćina da je bila napravljena šteta, gosti su obavezni omogućiti mu ulazak u smještajnu jedinicu radi provjere situacije.
Pušenje u apartmanima nije dozvoljeno. Molimo goste da opuške ne bacaju po dvorištu ili van njega te da poduzmu sve mjere prevencije od požara radi svoje osobne sigurnosti.

Kućne ljubimce mogu gosti uvesti u smještajnu jedinicu samo s dopuštenjem domaćina i uz nadoplatu kako je navedeno u cjeniku. Zabranjeno je kućne ljubimce ostavljati same, bez nadzora u kući. Ljubimci ne smiju smetati ostalim gostima pa ih je najbolje, naročito pse, držati na uzici. Za eventualnu nezgodu sve posljedice snosi vlasnik ljubimca.Dovođenje kućnih ljubimaca bez prethodne najave u rezervaciji nije dopušteno te vlasnik apartmana ima puno pravo otkaza smještaja. Gost je obavezan paziti da kućni ljubimac ne skače po namještaju i ne nanosi štetu, te odmah očistiti njegove izmete u apartmanu, dvorištu, u kući, njezinoj neposrednoj blizini i na plaži. Ako je prethodno bilo dogovoreno da će se kućni ljubimac držati vani, onda je strogo zabranjeno držanje kućnog ljubimca u bukiranom smještaju. Nije dopušteno unositi u stan oružje, lako zapaljive i eksplozivne tvari i tvari s jakim ili neugodnim mirisom te bilo koje sprave za pripremu hrane (rešo i sl.) ili druge električne aparate (ventilator i sl.) bez dozvole vlasnika.

Molimo Vas da čuvate iznajmljenu smještajnu jedinicu i odnosite se obzirno prema namještaju i opremi u interijeru i eksterijeru kuće. Nije dozvoljeno premještati namještaj između prostorija, te iznositi unutarnju opremu u drugu smještajnu jedinicu, izvan kuće ili na plažu (stolice iz kuhinje na terasu, pribor za pripremu i konzumaciju hrane u drugu smještajnu jedinicu, ručnike ili deke iz apartmana na plažu i sl.). Korištenje opreme i uređaja koji nisu sastavni dio ponude smještajne jedinice (roštilj, spremište i sl.) dozvoljeno je samo uz suglasnost domaćina. Obavezno zatvorite suncobrane, isključite rasvjetu, električna trošila, plinske instalacije i zatvorite slavine kad izlazite iz smještajne jedinice. Posebice nemojte nepotrebno ostavljati upaljen klima uređaj dok niste unutra, niti ga koristiti uz otvorene prozore i vrata. Zabranjeno je hlađenje hrane i napitka tekućom vodom. Također je zabranjeno bacati otpatke u zahodske školjke, umivaonike i druga mjesta koja nisu za to predviđena, odnosno na dvorištu i u neposrednoj blizini kuće.

U interijer i eksterijer smještajne jedinice je strogo zabranjeno dovođenje osoba koje nisu korisnici tog smještaja. Ukoliko budu pronađene osobe koje nisu registrirane ili nisu najavljene prilikom rezervacije, domaćin ima puno pravo otkaza smještaja svim gostima. Gosti iz drugih stanova u kući ili iz drugih kuća koje nisu u vlasništvu domaćina nemaju pravo boravka u ovom apartmanu bez njegovog izričitog dopuštenja. Gost koji namjerno ili nehotice počini kvar ili štetu na imovini morat će domaćinu nadoknaditi puni iznos nastale štete. Vlasnik objekta može tražiti od gosta depozit za svaku bukiranu smještajnu jedinicu. Gost uplaćuje depozit na dan dolaska u bukirani smještaj. Depozit se vraća gostu u cijelosti na dan odlaska ukoliko ostavlja smještajnu jedinicu u stanju istom tome, u kojem ju je zatekao na dan dolaska. Ukoliko gost na dan dolaska dolazi u bukirani smještaj nakon 20:00 sati, obavezan je prethodno nazvati vlasnika objekta i najaviti kasni dolazak, kako bi se izbjegla situacija da domaćin, uz pretpostavku da gosti više neće doći, primi u smještaj druge goste. Na dan odlaska obavezni ste napustiti smještajnu jedinicu do 10:00 sati kako bi bila očišćena i pripremljena za druge goste koji dolaze nakon Vas i imaju pravo ulaska od 14.00. Objekt koji ste unajmili dužni ste ostaviti u stanju u kakvom ste ga zatekli na dan dolaska – urednim i neoštećenim.

Od 22:00 sati do 8:00 sati je vrijeme noćnog mira, a od 14:00 sati do 17:00 sati je vrijeme popodnevnog mira. Zbog toga nemojte smetati domaćinu i njegovim susjedima, kao ni drugim gostima u kući. Gostu koji se ne pridržava kućnog reda i remeti mir može se otkazati smještaj. U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu se ne vraća uplaćen iznos, bez obzira na skraćen boravak. Početkom korištenja smještaja podrazumijeva se da je gost upoznat s kućnim redom i da pristaje na obaveze i uvjete ovdje istaknute. Svi sporovi koji se ne mogu interno riješiti s domaćinom bit će riješeni intervencijom policije ili suda u Crikvenici. Sve reklamacije uzimaju se u obzir samo ako su prijavljene za vrijeme boravka. Naknadne reklamacije ne uvažavamo. Pranje automobila nije dozvoljeno.

Hvala što ste nas odabrali za Vaš odmor! Želimo Vam ugodan boravak!